Les grans fortunes activen el mercat immobiliari del luxe | EDE
movi-image-grandes-fortunas-mercad-inmobiliario-lujo-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
4 min del teu temps

Les grans fortunes activen el mercat immobiliari del luxe

Mon Jul 19 12:38:21 CEST 2021

Tot i el complicat moment derivat de la COVID-19, el sector immobiliari del luxe s'ha mostrat resistent a la crisi i fins i tot ha sortit reforçat. El 26 % de les grans fortunes invertirà aquest any en habitatge prime

Els indicadors econòmics mostren que fins i tot en moments de crisi com l'actual, el sector del luxe difícilment es ressent. L'explicació a aquesta aparent contradicció és senzilla: els grans patrimonis compten amb una poderosa carcassa econòmica per protegir-se davant d'una recessió i el sector immobiliari i, concretament el del luxe, actua com un valor refugi que ofereix protecció en temps d'incertesa.

Aquesta és una pauta que es repeteix en la majoria dels països del món. En analitzar el deteriorament de les rendes a conseqüència dels efectes de la COVID-19 s'observa que les que menys es debiliten són les més elevades. Aquells amb majors ingressos pateixen molt menys els efectes de les crisis econòmiques i el consum en el sector del luxe immobiliari mostra aquesta evidència.

 

Els nivells de rendibilitat limitats que ofereix la renda fixa, l'euríbor en mínims històrics i un stock de qualitat propicien la inversió en el mercat immobiliari prime

 

Segons l'informe The Wealth Report de la consultora immobiliària Knight Frank, els grans patrimonis de tot el món continuaran invertint en immobles de luxe el 2021. El 26 % de les persones amb una riquesa en actius nets equivalent o superior als 50 milions de dòlars planeja comprar un nou habitatge aquest any. Els nivells de benefici limitats que ofereix la renda fixa, l’euríbor en mínims històrics i un stock de qualitat el propicien. A més, les bones perspectives econòmiques afavoreixen aquesta inversió.

Pot interessar-te: La inversió en lloguer residencial pren impuls a Europa

 

Cerca d'espai i privacitat

Els confinaments i les restriccions a la mobilitat imposats per contenir els contagis per coronavirus han modificat les preferències en la compra d'habitatges impulsant la recerca d'espai i de privacitat i ocasionant una pujada dels preus en obra nova durant el passat any. Els habitatges situats als afores i les unifamiliars amb espais exteriors, com ara jardí o terrassa i bones vistes, van ser les més demandades el 2020, així com les que estaven situades en ubicacions que ofereixen una sensació de benestar més elevada, com ara les zones de vacances de costa o les de muntanya (que ja estaven emergint abans de l'esclat de la pandèmia). Segons l'informe de Knight Frank cal esperar a més que en el futur la qualitat de l'assistència sanitària que es presta en la ubicació de l'immoble triat passi a ser una consideració clau per als compradors de segones residències i habitatges de vacances.

 

 

 

La demanda es recupera a Madrid i Barcelona, on els preus dels habitatges de luxe creixeran un 3 % i un 2 %, respectivament enguany

 

Tot i la crisi de la COVID-19, el sector residencial prime va incrementar els preus a escala global en un 1,9 % el 2020. Les segones residències de luxe van obtenir un rendiment.

Tornen els inversors internacionals

A Espanya, el sector immobiliari va experimentar caigudes de fins a un 15 % en el preu de venda el 2020. No obstant això, el sector immobiliari prime va resistir millor, amb caigudes d'un 4 %. En ciutats com Madrid o Barcelona la demanda ja s'està recuperant i els inversors internacionals tornen a estar interessats.

Segons el citat informe, el 2021 els preus dels habitatges de luxe creixeran un 3 % en Madrid i un 2 % a Barcelona. Les dues ciutats tenen una elevada dependència del comprador premium que busca majoritàriament habitatges ben situats, amb un disseny modern i exclusiu i façanes clàssiques. Les cases diàfanes que transmeten amplitud i lluminositat estan també molt demandades.

Pot interessar-te: Què busca el comprador internacional d'habitatge a Espanya?

Pel que fa a Madrid, les grans fortunes llatinoamericanes procedents de Colòmbia, Veneçuela i Mèxic són les que més han invertit en la capital en els últims anys, i ja representen un 20 % del total de la inversió. La consultora Knight Frank cita Madrid, juntament amb Londres, Sidney, París i Berlín, com una de les ciutats més atractives pels seus tipus d'interès baixos, una demanda continguda i les exempcions fiscals que poden fer repuntar els preus. Barcelona es manté com un mercat interessant per als inversors particulars principalment del nord d'Europa i d'Àsia. El continent asiàtic és en el qual resideixen més mil milionaris del món, amb un 36 % del total global.

 

Fotografia de Greg & Lois Nunes a Unsplash
-Temes relacionats-
up