Com fer servir les xarxes socials en el sector immobiliari | EDE
movi-image-redes-sociales-inmobiliario-1
Envia'ns suggerències
Habitatge
3 min del teu temps

Com fer servir les xarxes socials en el sector immobiliari

Fri Oct 04 12:38:34 CEST 2019

Les xarxes socials són una eina de comunicació més per a les empreses i d’interacció amb els clients, independentment del sector econòmic en el qual desenvolupin la seva activitat. En el cas del sector immobiliari, a més, s’hi afegeix la funció de suport per promocionar els seus productes i generar valor.

L’estratègia a les xarxes socials no s’ha de prendre pas a la lleugera. Hi ha unes pautes que és recomanable seguir, com identificar els objectius que es volen aconseguir, el públic al qual adreçar-se i els canals per aconseguir aquests propòsits.

Una xarxa social per a cada públic

A l’hora de triar les xarxes socials que formaran part de l’estratègia d’una companyia, cal definir el perfil del client ideal, que en l’argot del màrqueting rep el nom de buyer persona. En funció d’això, en el sector immobiliari ens adreçarem a uns públics o uns altres.

“Des dels joves que busquen habitació en un pis compartit, que es trobaran a Instagram, fins a la gent de més de 40, a les quals és més probable trobar a Facebook. Respecte als inversors professionals, és més recomanable optar per LinkedIn”, recomana Ana Aldea, responsable global de Datasocial.

No s’ha de perdre de vista que avui dia les xarxes socials, i el que s’hi explica, són una de les principals vies de contacte amb el públic objectiu. Per això, des de Datasocial aconsellen que la gestió de les xarxes no quedi en mans de qualsevol. No tot s’hi val. Una vegada l’empresa es decideix a apostar per l’ús de les xarxes socials, s’ha de fer amb rigor i assignant-hi un pressupost.

LinkedIn i Facebook: les imprescindibles

Amb aquestes premisses, cal reconèixer que no sempre és possible ser a totes les xarxes socials i plataformes, de manera que s’ha de definir molt bé quins objectius es volen aconseguir i fer servir les xarxes socials més indicades per arribar-hi. Des de Fotocasa, donen prioritat a LinkedIn i Facebook.

La primera permet estar en contacte amb altres professionals del sector i crear una xarxa dins del mercat immobiliari. “LinkedIn reuneix el millor de diferents xarxes socials: de Facebook, el mur i la capacitat de tenir contactes, i de Twitter, la possibilitat de seguir perfils i compartir-ne els continguts”, assenyala Erasmo López.

I no només això: també permet publicar, com en els blogs, i compartir vídeos directament. “Barreja moltíssimes funcionalitats, amb l’interès afegit de ser una xarxa social de networking professional”, afegeix. A més, és una xarxa on es pot obrir un perfil personal —molt útil per als agents immobiliaris— i un altre d’empresa, i vincular-los tots dos.

D’altra banda, Facebook és la plataforma des de la qual arribar a tot el públic, incloses les marques. “Suposa un banc de peixos il·limitat per a les marques. És la xarxa social líder a Espanya, amb més de 17 milions d’usuaris que s’hi connecten diàriament”, recorda López. Una raó més que suficient perquè les immobiliàries hi tinguin presència, a més de ser un ecosistema social “en el qual és fàcil invertir diners per millorar la visibilitat dels nostres continguts i potenciar l’abast dels nostres objectius”.

Twitter i Instagram, en segon pla

Quant a Twitter, consideren que funciona més aviat com un mitjà de comunicació en què l’ideal és compartir continguts d’utilitat. “Si no es té gaire contingut propi o no es pot dedicar temps a les xarxes socials, Twitter passaria a quedar en segon pla, no seria tan necessari”, considera el Social Media and Content Manager del portal immobiliari.

movi-image-redes-sociales-inmobiliario-2

Pel que fa a YouTube, en fa una valoració semblant. Encara que va néixer com una plataforma de vídeo, la manera com hi interactuen els usuaris li confereix característiques de xarxa social. En aquest cas, l’important és anar generant continguts audiovisuals amb freqüència. Si no es té aquesta capacitat, millor no ser-hi.

Ara per ara, la presència a Instagram tampoc figura entre les seves prioritats. Consideren que, encara que està evolucionant per facilitar el contacte amb les empreses que la fan servir, encara és difícil utilitzar-la per a negocis en el sector immobiliari.

“Instagram és un generador de visibilitat, de branding. Humanitza la nostra marca. No cal esperar vendre cases gràcies a Instagram, sinó fer visible que ens dediquem a vendre cases i de quin tipus són”, recomana l’expert de Fotocasa.

Continguts que generen valor

En qualsevol cas, el contingut sempre ha d’anar orientat a resultar útil al lector. Cal fugir de compartir només anuncis d’immobles en venda o lloguer. “Per ser visibles, perquè els possibles clients ens tinguin presents, cal oferir continguts que siguin alhora interessants i innovadors”, sostenen des de Fotocasa. I això també inclou els que crea la competència.

Twitter, Facebook, Instagram o LinkedIn: totes aquestes xarxes aporten valor, però no de la mateixa manera. Per a treure’n partit, cal definir un objectiu per a cadascuna. “Si es busca un contingut aspiracional, Instagram serà l’espai perfecte, mentre que si es tracta de mantenir un contacte professional o de comunicar des del punt de vista corporatiu, LinkedIn serà l’espai idoni”, explica Aldea.

Generar visibilitat i confiança hauria de ser el propòsit de la presència de les agències immobiliàries a les xarxes socials, mentre que generar-hi vendes, de moment, és una mica més complicat. “Vendre a les xarxes socials és molt difícil, però s’hi pot aconseguir visibilitat i competir per una quota d’atenció dins del mercat, tenint en compte també que aquesta quota és cada vegada més petita, perquè hi ha molta competència i una multiplicació dels continguts que arriben als usuaris”, conclou López.

Estardondeestés funciona en una àmplia varietat de navegadors, però el teu ha quedat una mica obsolet, actualitza'l a una versió más actual:

Fotografia de Christian Wiediger a Unsplash
-Temes relacionats-
up