Aquestes són les millors empreses per treballar a Espanya | EDE
movi-image-lavanguardia-mejores-emrpesas-trabajar-1
Envia'ns suggerències
Internacionalització i Competència
4 min del teu temps

Aquestes són les millors empreses per treballar a Espanya

07/07/2021

Innovadores, generadores d'ocupació i amb aspiracions, llocs on il·lusionar-se després de completar els estudis o on reconduir l'experiència professional. Aquestes són les principals característiques de les millors organitzacions per treballar a Espanya, segons LinkedIn. Aquesta plataforma ha analitzat recentment quines són les companyies capaces d'atreure professionals qualificats, retenir els seus treballadors i preparar-los per assolir l'èxit en el mercat laboral. El resultat és el ranking de les 25 millors empreses per treballar i avançar en una carrera professional al país.

Noms com Banc Sabadell, Amazon, Telefónica, Deloitte, IBM, Volkswagen, Novartis o Grupo ACS lideren la llista. “Són empreses que aposten per la innovació, amb una bona imatge de marca, com Banc Sabadell, i que estan fent un canvi enfocat cap a allò que demanen els professionals”, explica Pilar Llácer, professora i investigadora sobre el futur de la feina a l’EAE Business School. L'experta també posa l'exemple d’Amazon, “que cada dos per tres obre nous negocis a Espanya demanant diferents perfils”.

“Són empreses que aposten per la innovació, amb una bona imatge de marca, com Banc Sabadell, i que estan fent un canvi enfocat cap a allò que demanen els professionals.” Pilar Llácer, professora i investigadora sobre el futur de la feina a l’EAE Business School

Múltiples sectors generadors d'ocupació

Les organitzacions triades pertanyen a sectors tecnològics com el de les telecomunicacions, el de les tecnologies de la informació o Internet i àmbits com la construcció, les infraestructures, l'enginyeria, l'energia, les farmacèutiques, la consultoria, les assegurances o la banca. “Es tracta de sectors focus: ideals per als quals volen començar a treballar i per als que estan en procés de reinvenció professional”, explica Llácer. En aquest sentit, un dels criteris que s'analitza és el nombre de vacants que treuen a l'any.

Pot interessar-te: Què tenen en comú les tecnològiques en què tothom hi vol treballar?

Per valorar-les s'han tingut en compte aspectes com la capacitat d'avançar, el desenvolupament de les aptituds, l'estabilitat de l'empresa, les oportunitats externes, el compromís dels seus empleats amb l'organització, la diversitat de gènere i la formació acadèmica. “Si preguntes als meus alumnes on volen treballar probablement et diran que en moltes d'aquestes empreses. Tenen aspiracions”, afirma la professora de l'EAE Business School. Els projectes que desenvolupen, l'estabilitat, el lideratge col·laboratiu i el fet que inverteixin en la formació dels professionals les fan més atractives.

“Les grans empreses aposten per la transformació digital. Moltes sol·liciten perfils amb un 'background' tècnic, professionals amb 'e-business' i també amb una vessant tecnològica”. Jean-Philippe Nadier, ‘coach’ de carreres professionals, 'headhunter’ i docent a La Salle

 

La importància de l'actitud i els valors

“Les grans companyies aposten per la transformació digital”, comenta sobre la llista Jean-Philippe Nadier, coach de carreres professionals, headhunter i docent a La Salle. “Moltes sol·liciten perfils amb un background tècnic, professionals amb e-business i també amb una vessant tecnològica”, explica. En els juniors es fixen en aquesta sensibilitat tecnològica i, sobretot, en l’actitud, ja que no tenen experiència. “Busquen gent amb actitud i que combregui amb els seus valors. En els processos de selecció has de demostrar que tens vivències personals o professionals alineades”, assegura.

Tenint en compte els perfils més sol·licitats, Nadier recomana optar-hi amb una estratègia treballada. “Cal tenir una actitud proactiva, entusiasmar-se, conèixer-se, saber quins són els teus punts forts, analitzar l'empresa que més t'interessa i ser conscient que tu ets el teu principal argument de venda”, remarca el coach. Els professionals han d'entendre que “el mercat laboral és un iceberg. Un 35 % està a la vista, però hi ha un altre 65 % que no és visible. Aquí està l'oportunitat i cal sortir a buscar-la”, manifesta.

Pot interessar-te: Així són els professionals més buscats pels 'headhunters'

“Avui les organitzacions es replantegen el cost que pot suposar que una persona deixi d'estar compromesa. Això es pot mesurar i és un aspecte crucial perquè també té un impacte econòmic”. Carlos Royo, professor de Direcció de Persones i Organitzacions a Esade, al Podcast de Banc Sabadell

Els empleats, al centre de l'organització

Per a Carlos Royo, professor de Direcció de Persones i Organitzacions a Esade, les grans empreses posen el focus en valors com el compromís. “He de sondejar que les persones que arribin a la meva organització entenguin la meva idea sobre el compromís”, comenta Royo al Podcast de Banc Sabadell sobre com Liderar el teu propi desenvolupament professional. “Avui les organitzacions es replantegen el cost que pot suposar que una persona deixi d'estar compromesa. Això es pot mesurar i és un aspecte crucial perquè també té un impacte econòmic”, emfatitza.

 

 

Tal com apunta la tendència employee centricity, les organitzacions més valorades i innovadores posen els empleats al centre connectant amb les seves necessitats. “Els nivells de compromís es basen a preguntar-los: 'Escolta, tu què necessites per fer millor la teva feina?' Cada empleat presenta diferències personals. Tot això exigeix a les organitzacions una adaptació”, admet Royo, ja que “si anem amb la mentalitat de 'si li estic pagant una nòmina, que posi de la seva part', no arribarem gaire lluny”.

Els experts en Recursos Humans apunten que avui dia la relació entre les grans companyies i els seus empleats ha de forjar-se des del compromís, la confiança i la proximitat

Les companyies que més atreuen el talent poden servir d'exemple a altres organitzacions i estendre a la resta la seva forma d'entendre la cultura empresarial. “Hem de passar d'un enfocament transaccional, de 'jo li dono diners i vostè em dona feina', a un enfocament més emocional. Després, les empreses, com la societat, han d'enfocar-se cap a la inclusió. A més, també hi ha d'haver exigència sobre els resultats i seguretat en el compromís. És a dir, 't’exigiré resultats, però confiaré en tu”, conclou Royo.

Pot interessar-te: Confiança i compromís: les claus de l'èxit per al desenvolupament professional

 

-Temes relacionats-
up