movi-image-escaparate-1
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

Com atraure clients a través del teu aparador?

18/10/2019

El frontal del teu negoci és, en moltes ocasions, el primer contacte amb els teus potencials consumidors. Aquests són els passos imprescindibles per fer-lo més atractiu.

Després d’un estudi de mercat meticulós, el disseny d’una imatge atractiva i un naming ideal, arriba el moment de plantejar l’atracció cap els productes que pot donar-se gràcies a un bon aparador. Per descomptat, una bona estratègia amb presència online és necessària, però no s’ha d’oblidar que, en moltes ocasions, s’entra pels ulls: és imprescindible cuidar l’aspecte per cridar l’atenció de tot el que passi per davant del nostre local. 

Buscar el valor diferencial en este caso es importante; hay que tener en cuenta que destacar respecto a la competencia nos hará ganar puntos. Estos son los aspectos clave a la hora de desarrollar la estrategia:

1. Una bona il·luminació

Sembla obvi, però mai està de més recordar-ho: perquè els productes de l’aparador destaquin, és imprescindible jugar amb la posició de les llums. Millor si s’il·luminen lateralment, de manera que la llum no apunti al públic. 

Tanmateix, el to de la llum dependrà del tipus d’article que venguis. Si el teu negoci gira en torn a la tecnologia, per exemple, podràs permetre’t la llicència d’utilitzar llums blanques o fins i tot blaves; si es tracta d’una marca de roba, dependrà del to. Els tons càlids donen una sensació de calma i elegància; utilitzar tons fluor combinats amb il·luminació és arriscat, però pot funcionar cap a productes amb caràcter jove o atrevit.

2. Transmet els valors

És una idea que enllaça amb el punt anterior: definir els valors que transmeti el teu negoci és vital per triar un aspecte en harmonia. En aquest punt, els colors funcionen directament com a associació a la marca. Si tens una gamma triada prèviament, és el moment d’explotar-la per aconseguir que aquests colors es vinculin naturalment amb el producte

A més dels tons, els elements visuals (des de maniquins fins a il·lustracions, passant per cartelleria) poden suposar un gran aliat a l’hora de crear imatge de marca.

3. Crida l'atenció

Això no significa que hagis de posar deu cartells de neó o omplir l’espai de colors. Simplement, destaca els productes que et semblin més atractius, inclou ofertes –els adhesius transparents a l’aparador solen ser una bona opció- i, si tens ocasió, compta amb recursos afegits, com multimèdia o elements complementaris.   

De cara als productes, és important valorar els metres amb els que comptem i fer-hi prevaldre les novetats o les nostres vendes estrella. El millor: que quedin a l’altura dels ulls i que existeixi un ordre a l’aparador. No es tracta d’omplir l’espai, sinó de fer que els elements que hi hagin cridin l’atenció per convidar a descobrir la resta a l’interior.

4. Una qüestió de canvi

A no ser que el teu negoci estigui en un lloc de trànsit o en un lloc molt cèntric, el més comú és que els potencials clients es repeteixin. En altres paraules: les persones que passaran pel teu aparador ho faran, majoritàriament, més d'una vegada. Aquest aspecte es denomina taxa de repetició, i entorn d'ell girarà la necessitat d'un canvi, que cobra importància a mesura que els clients fidelitzen amb el negoci. Si no es produeix cap canvi en dos o tres mesos, aquests transeünts automatitzaran el seu pas per l'aparador, de manera que el seu disseny perdrà efectivitat.

5. Directe a l'interés

Imagina que vens cafè. Què és el que més sol atraure d’aquest producte? En aquest cas, probablement el gust, l’aroma, la seva procedència, els seus valors mediambientals… aquells valors comuns es poden extrapolar a qualsevol tipus de producte, i fer-hi incidència atraurà de manera automàtica el client potencial. Busca el teu punt fort.  

Més enllà d’aquests consells, és important tenir en compte que cada client, producte i, fins i tot, zona de venda són un món. Conèixer les fortaleses, debilitats i públic objectiu abans d’emprendre el nostre negoci ens ajudarà a fer els primers passos en el camí de l’èxit. Aquests són alguns exemples que ja ho han aconseguit.

 
-Temes relacionats-
up