El BME Growth com a alternativa de finançament per a les empreses | EDE
movi-image-bme-growth-financiacion-1
Envia'ns suggerències
Inversions i Ajudes
4 min del teu temps

El BME Growth com a alternativa de finançament per a les empreses

Thu Mar 11 17:28:44 CET 2021

Les paraules 'insolvència' i 'falta de liquiditat' ressonen des de fa alguns mesos amb especial força entre els empresaris. El Banc d'Espanya ha posat xifres a aquesta preocupació, calculant que la quantitat d'empreses insolvents podria augmentar entre un 4 % i un 8 % en funció de si es registren o no efectes permanents sobre els seus resultats. I, davant d'aquest panorama, buscar formes alternatives de finançament s'ha convertit en una necessitat per a molts empresaris, com Alfredo Cebrián, CEO de la tecnològica 480, que va fer el salt al BME Growth a l'octubre de l'any passat i que assegura no trobar arguments perquè una empresa ho faci: «Seria perdre una gran oportunitat», va dir al webinar Alternativa de finançament: BME Growth, la borsa de les Pimes, i cas d'èxit de Cuatroochenta, organitzat per HUB Empresa de Banc Sabadell.

El BME Growth, abans denominat MAB (Mercat Alternatiu Borsari) és, en paraules del seu director, Jesús González, «la borsa de les pimes». «Les companyies més petites tenen la concepció errònia que la borsa és només per a les empreses grans», però el BME Growth és un sistema de negociació en què les pimes gaudeixen d'una regulació específica per a elles i, entre 2009 i 2020, les empreses que formaven part d'aquesta borsa alternativa van arribar als 4.702 milions d'euros de finançament a través d'ampliacions de capital.

«Les companyies més petites tenen la concepció que la borsa és només per a les empreses grans, i no és així», afirma Jesús González

L'èxit a l'hora d'accedir a aquest finançament també resideix en l'adequada valoració que es fa de les empreses dins d'aquest mercat, ja que «depèn de tots els participants dir quant val aquesta companyia que, encara que pot canviar en el curt termini, envia un missatge sòlid a llarg», comenta González , que afegeix que cada vegada els inversors mostren més interès en el tipus de companyies que se sumen al BME Growth (el 75 % d'elles tenen ADN innovador). A més, els inversors tenen «una oportunitat boníssima de poder participar en companyies i sectors que habitualment no estan representats a la borsa i poden fer-ho tant en el capital com a la propietat d'aquestes empreses amb unes rendibilitats molt interessants a mitjà i llarg termini», afirma Pablo Hernandez Sampelayo, director d'Equity Capitals de Banc Sabadell.

Pot interessar-te: Com pots millorar la liquiditat de la teva empresa?

 

Els beneficis de pertànyer al BME Growth, més enllà de l'accés a finançament

En un context en què «es necessita tancar una bretxa de capital estimada entre 450.000 i 6.000.000 milions d'euros per prevenir les insolvències de les empreses i les pèrdues d'ocupació una vegada les ajudes públiques de la COVID-19 es redueixin», tal com va destacar el president de l'Associació de Mercats Financers d'Europa (AFME), Michael Cole-Fontayn, en la 12a Conferència sobre Mercats de Capitals a Espanya, facilitar aquest accés al finançament és imprescindible.

No obstant això, pertànyer a un mercat com el BME Growth no només aporta a les empreses un retorn tan directe com el finançament immediat, sinó que genera valors més intangibles encara que igual d'importants per al creixement d'una companyia. El primer d'ells és la transparència, ja que formar part d'aquest mercat obliga a comunicar de manera periòdica i amb supervisió legal les dades de l'empresa, el que aporta gran visibilitat per als inversors i els altres stakeholders. Així ho corrobora el CEO de Cuatroochenta, que assenyala que «la pregunta de com podíem aportar la confiança que necessitàvem transmetre ha desaparegut en incorporar-nos al BME Growth pel fet de poder accedir a tota la nostra documentació».

Les empreses que fan el salt al BME Growth també guanyen en notorietat, un aspecte especialment important si la internacionalització està entre els seus plans. Així, Cebrián destaca que «des que vam sortir al BME Growth, s'han multiplicat les nostres aparicions en mitjans», de manera que la notorietat i el posicionament que aporta ser-hi, ben treballats, facilita arribar a un públic més gran, atreure més i millor talent i accedir a més projectes.

 

 
Fotografia de Charles Forerunner a Unsplash
-Temes relacionats-
up