movi-image-mejores-comparadores-precios-sectores-1
Envia'ns suggerències
Estalvi
3 min del teu temps

Els millors comparadors de preus per sectors

Els comparadors de preus s’han convertit en un gran aliat a l’hora de fer una compra intel·ligent. I no és d’estranyar: avui dia, l’oferta és molt àmplia en gairebé qualsevol sector, i sovint els consumidors queden aclaparats per la sobreinformació.

Aquestes eines es presenten com una solució pràctica i eficaç per valorar les diferents opcions, identificar els millors preus del mercat i reduir les despeses. Analitzem els sectors en els quals a Espanya s’utilitzen més els comparadors de preus i veurem de quins en podem treure més profit.

Viatges i oci

Segons el ‘V Estudio de comparación online hacia el ahorro inteligente’ de Rastreator, els espanyols, a l’hora d’organitzar les vacances, prioritzen que el viatge sigui barat i que s’adapti al seu pressupost. De fet, el 89% dels enquestats reconeixen que prenen mesures per estalviar, tant abans com durant el viatge. Si es dona el cas que aviat te’n vas de vacances i no vols gastar massa, descobreix els millors consells per estalviar a les vacances.

El 79% utilitzen comparadors per identificar les millors opcions d’allotjament. Quan es tracta de comparar preus de vols, el percentatge és del 71%. Per buscar els millors hotels, algunes de les plataformes que més s’utilitzen a Espanya són Kayac, Rastreator o Trivago. Per comparar preus de bitllets d’avió, es recorre sobretot a Momondo, Skyscanner o Edreams.

Assegurances

Després del sector del turisme, el de les assegurances és el que ha vist créixer més la importància dels comparadors. Segons l’estudi de Rastreator, el 67,9% dels enquestats diuen que analitzen i comparen les cobertures i característiques de les pòlisses. Sobretot, a l’hora de triar assegurances de cotxes, salut i llar.

L’estalvi és un factor molt important a l’hora de decantar-se per una companyia asseguradora o una altra. De fet, el 75% dels enquestats assenyalen que canviarien de companyia en cas que els apugessin el preu de la pòlissa. I pràcticament un de cada dos considera que durant l’últim any ha pagat per cobertures que no necessita. Els últims anys ha augmentat la demanda de productes cada vegada més flexibles. Algunes agències ja ofereixen assegurances més personalitzades, en les quals es manegen conceptes com el pay per use.

La contractació d’una assegurança s’acostuma a fer després d’una comparació prèvia dels preus i les prestacions que s’ofereixen al mercat, ja que es tracta d’una decisió important. Tres de cada quatre espanyols afirmen conèixer els riscos que comporta no disposar d’una pòlissa d’assegurança. Un de cada quatre, d’altra banda, confessa haver-se penedit en almenys una ocasió de no haver contractat una pòlissa adequada a les seves necessitats. Entre els comparadors més utilitzats hi ha Rastreator, Seguros.es, Acierto i Seguros Quiero.

Serveis energètics i de telecomunicacions

El 30% del pressupost total mitjà de les famílies espanyoles es va dedicar a habitatge, aigua, electricitat i gas el 2017, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Només en electricitat, la despesa mitjana anual va ser de 745,90 €. Per aquest motiu, els comparadors de serveis energètics són també una bona referència a l’hora de plantejar-se objectius d’estalvi a llarg termini.

Segons les dades de Rastreator, més del 80% dels espanyols intenten reduir al màxim el consum energètic. Malgrat això, per a la gran majoria és complicat prendre decisions fundades, ja que desconeixen com funciona el mercat energètic. La solució que adopten el 67% dels espanyols és comparar les tarifes, la facilitat de cancel·lar el servei i les condicions abans de contractar els serveis.

Amb els serveis de telecomunicacions passa el mateix. A l’hora de triar un operador de telefonia, el factor econòmic és el més important per a gairebé el 80% dels enquestats. A més, quatre de cada cinc assenyalen que canviarien de companyia si els n’apugessin el preu. Rastreator, Roams i Kelisto són bones opcions per comparar preus.

Béns de consum

La despesa associada a la telefonia no s’acaba aquí, perquè cal afegir-hi el cost de la compra del mateix telèfon mòbil. Segons un estudi de SFAM i IPSOS, el 23% dels espanyols inverteixen més de 500 € en la compra del dispositiu. El 42%, entre 200 i 500 €.

Per prendre una decisió fonamentada, més de la meitat dels espanyols recorren als comparadors abans de fer la compra. Algunes opcions són Kimóvil i els comparadors de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

El mateix passa amb els cotxes. Després de l’habitatge, es considera una de les despeses més importants. Quatre de cada cinc espanyols marquen el preu com l’element principal a tenir en compte a l’hora de decantar-se per un model o un altre. Algunes opcions de comparadors són Carnovo, el comparador de l’OCU i Rastreator.

Productes i serveis financers

Alguns espanyols també utilitzen comparadors per triar productes i serveis financers. Però no gaires. Hi entren en joc dos factors: d’una banda, que es tracta de temes complexos, en els quals sol ser recomanable comptar amb assessorament d’experts; de l’altra, el fet que el perfil espanyol mitjà és conservador i poc donat al risc pel que fa a qüestions econòmiques.

Segons el ‘V Estudio de comparación online hacia el ahorro inteligente’ de Rastreator, el 33,7% dels espanyols comparen les característiques i avantatges dels diferents comptes corrents. El 28% fan servir comparadors abans de subscriure un préstec o sol·licitar un crèdit. Encara que en menor mesura, també es comparen hipoteques i plans de pensions. Financer, iahorro i Kelisto són algunes opcions de comparadors.

L’objectiu fonamental és sempre el mateix: aconseguir més servei i millor qualitat pel preu més baix possible. És un factor que convé tenir present tant per a les despeses puntuals (com pot ser la compra d’un cotxe) com per a les periòdiques (el pagament de serveis energètics, per exemple). Encara que gairebé tres de cada quatre espanyols van aconseguir estalviar l’any 2017, el 86,4% opinen que no estalvien prou.

Els comparadors de preus es presenten com una eina fonamental per incrementar el nivell d’estalvi. Ara bé, no són l’única. Els últims anys també han guanyat terreny les apps i plataformes de consum col·laboratiu. A més, la gran majoria de consumidors continuen optant per demanar consell al seu entorn de confiança.

Fotografia de Jeroen de Otter a Unsplash
-Temes relacionats-
up