Viatjar amb un pressupost ‘low cost’ | EDE
movi-image-viajar-low-cost-1
Envia'ns suggerències
Compte
3 min del teu temps

Viatjar amb un pressupost ‘low cost’

Fri Oct 18 09:16:06 CEST 2019

Han quedat lluny els temps en què s’estalviava durant mesos per poder pagar-se unes vacances: cada vegada hi ha més opcions per viatjar sense que suposi un gran desemborsament.

Viatjar sense gastar-se una fortuna és possible i, en l’era d’Internet, cada vegada més fàcil. Aquests són els trucs que et permetran visitar altres llocs aquest estiu sense que li passi factura als teus estalvis.

Transport per a tots

Triar la modalitat de viatge varia, sobretot, en funció del lloc i de la quantitat de persones que ens hi acompanyin. Si es tria una destinació dins les nostres fronteres, una de les opcions més econòmiques per moure’s passa per una aplicació: BlaBlaCar. Amb preus que oscil·len entre els 5 i els 30 euros, viatjar compartint cotxe sol ser assumible per a qualsevol butxaca.

Una altra alternativa passa per consultar mitjans de transport amb ofertes, com autobusos o trens. Renfe, per exemple, ofereix percentatges de descompte i resta part del bitllet a grups i a famílies nombroses.

Si l’escapada es planteja fora d’Espanya, triar un vol en el moment adequat pot fer que el preu del bitllet es redueixi a més de la meitat. Escollir-lo diversos mesos abans,  consultar en els dies clau –segons experts, el dimarts és el dia òptim- i optar per vols que surtin d’hora són alguns trucs.

Allotjaments barats

Hi ha vida més enllà de l’hotel a primera línia de platja. Les opcions a l’hora d’estalviar en allotjament són diverses, amb alternatives gratuïtes incloses.

En primer lloc, és convenient pensar en opcions com hostels, sobretot si viatgem amb un grup d’amics i podem aprofitar el baix preu de les habitacions compartides. En la vessant familiar, el càmping sempre és recomanable; si no estàs acostumat a la tenda, sempre pots triar cabanes o bungalows, alternatives que segueixen sent notablement més barates que un hotel comú. A més, hi ha l’opció de viatjar en caravana i autocaravana, tant de propietat com llogada.          

La llista, avui per avui, és immensa: existeix l’opció d’Airbnb –econòmica si optes per habitacions compartides- i fins i tot de couchsurfing, una pràctica molt estesa que consisteix en ser acollit al sofà del teu amfitrió de manera gratuïta el temps que duri la teva estada.  

Una altra idea: aprofitar les iniciatives de voluntariat en països estrangers. Les persones menors de 30 anys solen comptar amb beques disponibles, per la qual cosa el seu cost és pràcticament inexistent. Alguns exemples són les Beques UNESCO, les Beques Faro o les MAEC-AECID, promogudes pel Ministeri d’Assumptes Exteriors.

A la destinació

Una vegada triada la destinació i la manera de desplaçar-nos-hi, és hora de seguir estalviant. Podem aprofitar, per exemple, la cuina en cas que estem en un hostel o un pis llogat; fins i tot en un hotel, una nit de pizza o formatge al terrat ens pot estalviar alguns euros.

Triar on menjar de manera intel·ligent també és clau. El millor és allunyar-se del centre sigui quina sigui la nostra destinació; a un quilòmetre a la rodona hi trobarem opcions menys massificades i més econòmiques sense que això repercuteixi en la qualitat.

Aplicant aquesta sèrie de trucs junt amb els que ja et funcionen i escollint països amb un preu de vida igual o inferior al d’Espanya, tant a l’Àsia (amb Xina o Tailàndia al capdavant), com a l’Àfrica (Senegal o Marroc) o Europa (Bòsnia, Polònia o Hongria), les vacances et sortiran per molt poc! 

 

-Temes relacionats-
up