Així s’adapta el networking a la nova realitat | EDE
movi-image-networking-nueva-realidad-1
Envia'ns suggerències
Socis i Empleats
3 min del teu temps

Així s’adapta el networking a la nova realitat

Thu May 21 12:50:08 CEST 2020

El concepte networking, que es podria traduir com construir una xarxa de contactes, forma part del vocabulari de gairebé qualsevol emprenedor o persona en l’àmbit empresarial i es deu, segurament, a la gran quantitat d’avantatges que suposa conèixer aquesta pràctica que obre oportunitats de negoci i laborals. Es tracta també d’una paraula que sol estar en les agendes de molts professionals de tot el món: Fires, esdeveniments, conferències, jornades, congressos, presentacions, esmorzars… Hi ha centenars de formes en les quals cada dia es desenvolupen aquestes accions que permeten ajuntar i crear a tota una xarxa d’empresaris a la recerca de talent, inversió i moltes altres necessitats. 

Però la COVID-19 ha deixat moltes sales buides i esdeveniments suspesos. Ja no hi ha cafès acompanyats de xerrades sobre reptes o idees de negocis. O, almenys, ja no n’hi ha d‘aquesta mateixa manera.  

Pot interessar-te: Webinar i altres alternatives per adaptar el teu esdeveniment a l’entorn digital


Es pot fer networking des de casa?

Per sort, la COVID-19 no ha deixat el networking en standby. Els professionals han recorregut a totes les plataformes digitals i han organitzat reunions a distància. I quina és la diferència? És cert que aquest nou mètode pot causar alguns problemes, sobretot tècnics però, com se sol dir, són “mals menors”.

De forma general, aquesta nova via ha portat avantatges. Per exemple, l’aforament ja no és tan limitat com passava abans, que es limitava a la capacitat que tenia el lloc on se celebrava l’esdeveniment, cosa que implica també més varietat de perfils i, per tant, més oportunitats per a tots.

També és cert que amb tanta quantitat de persones, el temps pot ser una mica més limitat. Segurament no disposes de tot el temps que desitges per donar-te a conèixer. Per això, s’ha d’aprofitar cada segon que tinguis disponible per llançar els missatges imprescindibles. Preparar-se prèviament per donar a conèixer la teva marca és molt important. 

Per tant, la pregunta de si es pot fer networking des de casa es respon afirmativament. De fet, no és una qüestió de poder, sinó d’haver-ho de fer, de saber aprofitar una oportunitat nascuda al mig d’una amenaça com és la COVID-19. I no només per a empresaris o inversors, sinó per a qualsevol persona que estigui buscant una feina, ja que en aquestes ocasions surten a la llum molts llocs de treball.

Triar la plataforma i el tema adequats

De nou, una de les altres reflexions que ha portat aquesta situació generada per la pandèmia és si estem en totes les xarxes i plataformes socials necessàries o si, al contrari, ens hem de registrar en alguna més. El que és segur és que, si vols fer networking, els webinar  estaran en el teu dia a dia i, per tant, també ho estaran aplicacions com Zoom que permeten que aquestes es duguin a terme.

Una vegada posada en funcionament la tecnologia necessària, és molt important estar en recerca activa de possibles conferències, però sempre dins del cercle del teu sector. Això no serà complicat, ja que en tots s’estan tractant interessants webinars, però s’ha d’estar pendent per no deixar perdre cap oportunitat. 

En aquest sentit, una de les iniciatives sorgides durant l’etapa de confinament ha sigut el Virtual South Summit, una idea conjunta de South Summit i IE University que busca reforçar aquells llaços de l’ecosistema emprenedor per seguir impulsant la seva visibilitat durant aquests temps. Des del passat 28 d’abril estan organitzant trobades setmanals i temàtiques, és a dir, cada un compta amb startups internacionals, venture capital i corporacions representatives de cada indústria.

Un exemple representatiu de l’adaptació dels esdeveniments físics a l’entorn digital seria el de les activitats de Sabadell Hub Empresa, espai de relació i expansió empresarial situat al centre de la ciutat de València. “Hub Empresa va tancar les seves portes de manera temporal amb motiu de la COVID-19. No obstant això, en aquests moments és més rellevant que mai per a empresaris i professionals pensar estratègicament, contrastar idees i adquirir nous coneixements, per això, temporalment donem servei als nostres usuaris de manera online”, explica Lluís Pons, director de Màrqueting de Banc Sabadell. Tal i com es pot veure a l’agenda, han adaptat els esdeveniments que realitzaven de forma presencial a webinars amb contingut d’utilitat per a empresaris en aquests moments de crisi.

Fer el millor ús de la tecnologia i de l’abast virtual pot portar beneficis per a molts. Amb iniciatives com aquestes, 100% en línia, s’aconsegueix seguir amb aquesta idea de continuïtat i visibilitat que hauria d’estar present si aquesta “nova normalitat” no hagués arribat. A més, ningú pot saber si de trobades com aquestes es poden obrir altres portes. 

Pot interessar-te: Escolta les claus de Genís Roca sobre digitalització en el Podcast de Banco Sabadell 

-Temes relacionats-
up