Com es pot invertir sense tenir una fortuna? | EDE
movi-image-elmundo-invertir-fortuna-1
Envia'ns suggerències
Estalvi i Inversions
3 min del teu temps

Com es pot invertir sense tenir una fortuna?

Fri Oct 25 09:54:43 CEST 2019

En el passat, invertir en qualsevol producte estava reservat a les grans fortunes. Fins ara. Les noves fórmules d’inversió s’han fet accessibles a qualsevol estalviador, fins i tot partint del propòsit d’estalviar un sol euro al dia

Les inversions han deixat de ser una activitat destinada a un reduït grup de persones amb un gran patrimoni. Cada dia són més els petits estalviadors que inverteixen una part dels seus estalvis, encara que siguin minsos, en l’ampli ventall d’inversions que s’han desenvolupat en els últims anys.

Qualsevol persona ja pot participar en l’economia amb independència de la quantitat amb la qual operi, finançant empreses o projectes o adquirint fons que reverteixin en les finances del país. I és que hi ha productes que van des dels 1.000 € fins als 100 €, els 50 € i fins i tot un euro. Hi ha diverses opcions per invertir:

1. Fonds d'inversió

A causa de la disminució de la capacitat d’estalvi familiar, les entitats bancàries han llançat una varietat de fons accessibles a qualsevol renda. I cada vegada són més els qui opten per adquirir aquests productes.

Actualment, hi ha fons amb aportació d’un euro, amb la finalitat que es vagin incrementant amb el temps, per mitjà d’aportacions periòdiques, i augmentin el seu rendiment.

2. Crowdfunding

Nova forma de finançament col·lectiu que va néixer amb el micromecenatge de propòsits artístics. A través de diverses plataformes, els inversors aporten la quantitat que desitgin per finançar un projecte determinat. Actualment, el crowdfunding comprèn tot tipus d’accions, fins i tot empreses.

3. Crowfunding immobiliari

La inversió participativa arriba a l’habitatge per mitjà d’aquest sistema que permet que els estalviadors financin la quantitat de diners que desitgin en una compra col·lectiva per adquirir un immoble. La rendibilitat s’obté en llogar o vendre aquest immoble.

4. Crowdlending

Basat en préstecs entre particulars, aquest sistema et permet convertir-te en un banc, ja que proporciones diners per fer un projecte. La idea és que petits però nombrosos inversors financin persones o empreses per aconseguir els seus objectius. Aquest sistema permet convertir-se en inversor amb petites quantitats monetàries.

5. Monedes estrangeres

El mercat de divises, conegut com a Forex, és el més gran de tot el món. La compravenda de divises, com ara dòlars, iens o lliures, està oberta a qualsevol inversor, amb independència de la quantitat de diners amb què es vulgui especular. No obstant això, és recomanable conèixer la situació del mercat i del país que emet la moneda.

6. Metals preciosos

És sabut que l’or i altres metalls preciosos s’erigeixen com el matalàs econòmic més segur. De fet, l’or és el primer objecte d’inversió de la història. No requereix un gran desemborsament, és senzill d’emmagatzemar i es pot vendre a qualsevol part del món.

7. Accions  a la bora

El teu banc et pot orientar sobre quines accions són idònies per a tu, segons els diners finançats i els riscos que vulguis assumir. A més, les noves tecnologies et permeten fer un seguiment de les teves finances en temps real, la qual cosa t’ajuda a conèixer la situació de la teva inversió en tot moment. Tanmateix, aquest tipus d’inversió és a llarg termini, perquè necessites entre tres i cinc anys per gaudir d’aquests guanys borsaris.

Petites o mitjanes inversions, segons la butxaca de cadascú. El mercat s’obre perquè qualsevol estalviador hi pugui participar i rendibilitzar els seus diners sense haver de ser un expert en finances.

Fotografia de Jp Valery a Unsplash
-Temes relacionats-
up