La despesa en electrònica, salut, bricolatge i mascotes es va disparar durant el confinament | EDE
movi-image-gasto-electronica-salud-bricolaje
Envia'ns suggerències
Petita empresa
3 min del teu temps

La despesa en electrònica, salut, bricolatge i mascotes es va disparar durant el confinament

Tue Jun 09 11:59:30 CEST 2020

Malgrat que l’alimentació segueix encapçalant la llista de consum, segons les dades de Pulso, l’eina de Banc Sabadell, hi ha altres sectors que agafen avantatge en la recuperació comercial amb l’inici de la desescalada

Es parla molt dels canvis en els hàbits de consum durant el confinament. I és que, tot i que els diversos estudis reflecteixen algunes obvietats, també hi ha sorpreses. Durant el confinament, hem consumit més en electrònica, salut, bricolatge i mascotes, segons la informació que ofereix l’eina Pulso de Banc Sabadell, que permet analitzar en temps real la recuperació comercial. 

Com evolucionen els sectors?

Amb pandèmia o sense, la despesa principal a les llars és el menjar, per la qual cosa no sorprèn que l’alimentació copi els primers llocs al gener, febrer, març i abril, segons l’evolució dels últims sis mesos que ofereix Pulso. La facturació d’aquest sector es troba en nivells superiors als del mateix període de 2019, amb un creixement del 28% en comerços mitjans, un 32% en grans superfícies i un 38% en petits establiments.

Molts dels que ara engruixen la llista de despesa en alimentació ho han de fer per obligació, tenint en compte que la despesa en restaurants ocupava el segon lloc del rànquing al gener i febrer, el cinquè al març i desapareix a l’abril i maig. Una cosa similar passa amb els hotels, que apareixen al rànquing de sectors només els dos primers mesos de l’any. Estant així les coses, el consum d’estrangers al nostre país ha caigut un 90% l’últim mes, respecte al mateix període de l’any anterior, segons dades de Pulso

 

 

 

movi-image-gasto-sectores-1

 

 


 

Pot interessar-te: Com fer que casa teva sigui més sostenible

La salut ha sigut un altre dels sectors protagonistes durant el confinament. La crisi sanitària de la COVID-19 ha fet que augmenti el consum de béns com analgèsics, productes d’higiene de mans i mascaretes, encara que també hi ha hagut pics en els d’accessoris sanitaris, termòmetres digitals i nutrició, sobretot per a nens. Una dada: al mes de maig, el sector salut va facturar un 93% més que el mes anterior. 

Una de les sorpreses reflectides a l’abril és la irrupció al rànquing per sectors de Pulso de les mascotes. De fet, és l’únic sector (a més de l’alimentació), l’activitat comercial del qual va créixer a l’abril respecte al mateix període de 2019: un 7% més, que el situa en la vuitena posició, per sobre de bricolatge i parament de casa i llar pròpiament dit. El cert és que incorporar un pelut a la família costa diners. En concret, 1.250 euros l’any, que es tradueix en 105 euros mensuals, segons l’anàlisi La meva mascota en xifres, un informe elaborat per la Reial Societat Canina d’Espanya (RSCE). 

 

 

 

movi-image-gasto-sectores-2

 

 


 

Millores a la llar

Amb més temps lliure, finalment a força llars s’ha penjat el quadre que feia mesos que era al terra o s’ha muntat el prestatge de nom impronunciable. O, almenys, això ho extraiem de Pulso, que assenyala com un fix durant els quatre mesos el consum de bricolatge i parament de casa. El creixement de l’activitat comercial d’aquest sector en les últimes quatre setmanes ha sigut del 333% respecte al mes anterior. 

Durant el mes d’abril, els continguts de Handfie a Pinterest han rebut més de nou milions de visitants (un 25% més que el mes anterior), 30 milions d’impressions (un 47% més que el març) i un milió de continguts compartits (+48%), segons les dades obtingudes per Fem coses, de C de Comunicació.

Pot interessar-te: Com fer que casa teva sigui més sostenible

El consum d’electrònica ha estat un altre dels aspectes destacats durant el confinament. A l’abril aquest sector ha ocupat el quart lloc del rànquing de Pulso, només per darrere dels establiments d’alimentació. En part pel teletreball, en part per les opcions d’oci que ofereixen els aparells electrònics, el sector està fent el seu particular agost amb la pandèmia i durant el mes de maig el sector ha facturat un 42% més que el mes anterior. 

Com ha influït la desescalada?

Amb la desescalada, els ciutadans ens movem més, hem tornat a reunir-nos amb amics i familiars i a visitar les terrasses dels bars. En aquest context, ha cobrat importància el consum d’un altre tipus de béns, com la roba o els productes de bellesa. Aquests dos sectors han reaparegut al rànquing de Pulso, tot i que amb un tímid 3% de quota de mercat cada un. En el cas de la roba, al maig, aquest sector ha experimentat un creixement superior al 300% a Espanya respecte al mes anterior. 

A més, es manté la tendència observada en els mesos anteriors pel que fa a sectors com el bricolatge, el protagonisme del qual ha augmentat durant la desescalada i al maig aquest sector ha ocupat el segon lloc del rànquing que ofereix Pulso, fins a comptar amb una quota de mercat del 6%. 

Fotografia de Christopher Gower a Unsplash
-Temes relacionats-
up