Vuit llibres per començar a invertir | EDE
movi-image-ocho-libros-empezar-invertir-1
Envia'ns suggerències
Estalvi i Inversions
4 min del teu temps

Vuit llibres per començar a invertir

Tue Oct 08 13:43:42 CEST 2019

Lectures per aprendre a treure rendiment als nostres diners

Les excuses per no invertir són gairebé sempre les mateixes: no tinc temps, no tinc diners i, sobretot, no tinc prou coneixements. Ja sigui per desgana o, simplement, per falta de temps, la veritat és que al final acabem posposant la decisió d’invertir a un moment que no arriba mai. 

Moltes vegades això és perquè la inversió ens sembla un món dens i allunyat dels nostres coneixements i formació. Res més lluny de la realitat. Invertir no ha de ser complicat ni avorrit. Així que, si vols saber com pots començar, pren nota d’aquests vuit llibres. Són fàcils de comprendre, es llegeixen d’una tirada i segur que t’animen a començar el camí per assolir tots els teus objectius i, fins i tot, la tan anhelada llibertat financera.

El Pequeño Libro para Invertir con Sentido Común

John Bogle (o Jack, per als amics) va ser un dels inversors més reconeguts dins de la indústria financera i del públic general. Fundador de Vanguard el 1975, va crear el primer fons indexat, cosa que va suposar el naixement de la gestió passiva, una filosofia d’inversió que actualment supera la inversió tradicional en molts llocs del món.

La seva recomanació és senzilla: comprar tots els actius del món a un preu reduït. I així ho va plasmar a la seva obra. D’aquesta manera, podem construir una cartera totalment diversificada i senzilla amb costos baixos i a llarg termini que ens ajudarà a aconseguir una rendibilitat similar a la del mercat.

Veure llibre a  Amazon


The Bogleheads’ Guide to Investing

John Bogle té una autèntica legió de seguidors a tot el món: els bogleheads, que segueixen al peu de la lletra l’estratègia d’inversió que defensa. El fenomen ha arribat a un punt tan alt que tres dels seus alumnes més avantatjats, Taylor Larimore, Mel Lindauer i Michael Leboeuf, van voler plasmar en una obra tot el que havien après sobre aquesta filosofia, que ja s’ha convertit en tota una forma de vida per a molts.

Així va néixer el 2014 The Bogleheads’ Guide to Investing, un llibre que està considerat la bíblia de l’inversor passiu. Encara que està enfocat al mercat dels Estats Units, on els productes financers no són exactament els mateixos que a Europa, té plena validesa en aquesta banda de l’Atlàntic. De moment, només està disponible en anglès.

Veure llibre a Amazon


El Inversor Inteligente

Ser inversor és relativament senzill: només cal que col·loquem els estalvis en accions d’una companyia. Ser un inversor intel·ligent, però, no ho és tant, almenys per a Benjamin Graham, considerat el millor conseller d’inversió del segle XX i inspirador d’inversors tan reeixits com Warren Buffett.

A la seva obra més coneguda, El inversor inteligente, Benjamin Graham explica als inversors com poden evitar errors d’estratègia i com es pot desenvolupar un pla racional per comprar accions i augmentar-ne el valor. Tot i que la primera edició és de 1949, és plenament actual. I encara més: amb el pas dels anys, ha quedat més que demostrat que l’estratègia que planteja al llibre era ben encertada.

Veure llibre a Amazon


Los cuatro pilares de la inversión

Els millors inversors no són els més formats i informats, ni tampoc els que han invertit basant-se en l’atzar ni en la casualitat. És un camí que hem de recórrer juntament amb brokers, periodistes, especuladors i empreses, perquè poden tenir interessos molt diferents dels nostres.

Aquesta és, almenys, la premissa en què es va basar William Bernstein per redactar el seu llibre més conegut. S’hi aborda una cosa a priori tan complicada com la inversió des d’un punt de vista molt més bàsic i accessible, centrant-se en els quatre pilars que, segons la seva opinió, són els més importants: la teoria de la inversió, la psicologia de la inversió, la història de la inversió i el negoci de la inversió.

Veure llibre a Amazon


Un paso por delante de Wall Street

Qualsevol persona ho pot fer tan bé en borsa com els grans analistes. Només és qüestió de fixar-se en la intuïció de la seva dona o de deixar-se seduir únicament per empreses amb negocis comprensibles i que satisfacin una necessitat real. Almenys aquesta és la premissa de la qual va partir Peter Lynch per escriure la seva obra més propera al públic.

En la seva experiència com a gestor, molts dels seus valors més reeixits els va aconseguir d’una manera bastant convencional: fixant-se en botigues plenes a vessar de gent. El resultat va ser la tan anhelada 10-bagger, un terme que utilitzen a Wall Street per referir-se als valors que multipliquen per 10 el valor.

Veure llibre a Amazon


Un paseo aleatorio por Wall Street

En la teoria de mercats hi ha un cert debat entre els que postulen que el mercat no és eficient i que, per tant, es poden obtenir beneficis extraordinaris a llarg termini, i els que afirmen que sí que és eficient i que, per tant, la cotització conté tota la informació necessària per analitzar un valor. 

Burton G. Malkiel és d’aquesta segona opinió. Al llibre Un paseo aleatorio por Wall Street, de 1973, se centra en la construcció d’una cartera de fons índex* ben diversificada i amb costos baixos, sota la premissa que no és possible superar el mercat. En certa manera, és una crítica bastant àcida a la indústria de fons tradicional i a la gestió activa en particular

Veure llibre a Amazon


El pequeño libro que genera riqueza

En un context com l’actual, la teoria econòmica no serveix per identificar cicles econòmics ni oportunitats d’inversió. Malgrat això, hi ha maneres de detectar empreses sòlides que es poden comportar bé en el futur. Almenys així ho defensa Pat Dorsey a la seva obra. 

En aquest llibre ajuda a detectar aquestes oportunitats d’inversió a través dels fossats econòmics, un terme econòmic que fa referència a les empreses que tenen avantatges competitius. Els pilars per identificar-les són quatre: actius intangibles, avantatge en els costos, flexibilitat per adaptar-se a les noves necessitats del mercat i economies d’escala.

Veure llibre a Amazon


El pequeño libro de la inversión en valor

La inversió en valor s’ha convertit en un fenomen tan conegut o més que la gestió passiva. Es basa a comprar empreses amb un potencial de revaloració molt elevat. Per a molts analistes i inversors és l’única estratègia capaç de mantenir rendibilitats elevades a llarg termini. 

Christopher Browne, gestor d’algunes empreses expertes en inversió en valor, narra la seva estratègia de creació de riquesa. Escrit amb un estil directe i atractiu, aquest llibre dona les claus per comprendre i implementar una de les estratègies d’inversió més conegudes i atractives.

Veure llibre a Amazon

-Temes relacionats-
up